COSTELLADA a l'estil americà

dimarts, 17 de maig del 2011

Per a 5 persones

INGREDIENTS:
Una banda sencera de costelleta de porc ( 250 grs per persona)
Adob: Sal, pebre bo, gingebre en pols, mel, llimona,
salsa barbacoa Hunts, mostaza en pols,  oli d’oliva…

ORMEJOS:
Llauna de forn grossa de 4 dits de fondària
Guan de plàstic o dues bosses

FORMA DE FER-HO:
Posarem sal i pebre a la carn.
A un bol mesclarem be tot l’adob.
Amb pinzell o guan de plàstic untarem uniformement la carn i la deixarem tota la nit o unes hores
a fi que agafi tot el sabor possible.
L’enfornarem a 160o una hora i mitja o fins que estigui al punt.
La darrera mitja hora afegirem un tassó d’aigua
a la rostidora si volem suquet.

GUARNICIÓ: PATATES A LA AMERICANA

8 patates de mida petita o mitjana.
Patata novella (la que té la pell molt fina i neta)
Les rentarem bé perquè es fregeixen amb la pell.
Les tallarem a Quatre trossos allargats.
Les posarem a la fregidora a foc molt suau fins que estiguin fluixetes. Les reservarem a un bol i les tremparem amb sal, pebre bo, llimona i un poc d’Avecrem en póls.
En estar ben remanades dins aquest adob tornarem posar la fregidora al foc màxim i les hi posarem només un minut quan l’oli estigui ben calent.
Una altra guarnició alternativa serien uns encenalls de pastanaga fregits que emplataríem per tota la vorera de la palangana en què servirem la carn.

GLOSA
Un rostit géns mal de fer
bò, barat i diferent,
agrada a grans i petits
i amb la carn en vertical
se’n pot fer per molta gent.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada