dimarts, 7 de juny de 2011


Ingredients per a 8 persones

4 peus de porc (tallats d 4 trossos)
2 secrets de porc ibèric (a trocets)
200 gr de pernil serrà a taquets
3 cebes
2 tomàtigues de ramallet i 6 cherry
100 gr d’ametlles a trocets i uns pinyons
Una cabeça d’alls, una punta de coent,  llaurer, sal, pebre bo, pebre bort i oli d’oliva.

En un recipient amb 1 l. d’aigua mineral posarem a remullar el pernil.

En una olla a pressió posarem a bullir durant 15 minuts els peus de porc amb una punta de pebre coent, sal i una punta de llaurer.

Tallarem le ceba ben petita i en una greixonera amb un raig d’oli la sofregirem amb un poc se sal, pebre bo, pebre bord, la cabeça d’alls i la puntarestant del llaurer.
Quan estigui transparent hi incorporarem les ametlles i pinyons i en tenir la ceba daurada li posarem la carn de porc (secret) que fregeixi i vagi amollant sabor.
Quan la carn agafi color hi posarem la tomàtiga trocejada i baixarem força al foc perquè vagi fent-se.
Quan estigui ben sofregit li posarem el pernil primer els taquets i después d’uns minutets, l’aigua (de remullar el pernil).

Ara agafam els peus de porc i un a un els desossam amb les mans i procuram que cap osset es quedi adherit a la carn. La carn dels peus de porc quedarà molt irregular però com que la hem de tallar a trocets molt petits, no passa res. De fet s’acabarà fonent dins la greixonera. En tenir-ho tallat ho incorporam a la greixonera amb poquet foc que vagi coent 10 minutets fins que quedi confitat.

Text i foto:  Mari Nova

2 comentaris:

{ Oz } at: 12 de juny de 2013 a les 3:19 ha dit...

Excelente post Mari Nova, muchas gracias por compartirlo, da gusto visitar tu Blog.
Te invito al mio, seguro que te gustará:
http://leyendas-de-oriente.blogspot.com/

Un gran saludo, Oz.

{ YASMINA CÁNOVAS } at: 12 de juny de 2013 a les 5:55 ha dit...

Quina bona pinta!

Publica un comentari a l'entrada