GLOSA
El cus-cus és al Marroc
el que el bollit és aquí:
El cus-cus és al Marroc
el que el bollit és aquí:
un plat complet i exquisid
que tant si en fas molt com poc
tendràs un plat molt vistós
i el faràs en un sospir.
que tant si en fas molt com poc
tendràs un plat molt vistós
i el faràs en un sospir.
Ingredients per a 6 persones:
L'ESTUFAT:
800 grs de vedella per estufat
2 cebes
1 pastanagó
20 gr pinyons
Una cabeça d'alls
Aigua, sal i pebre bo.
En una cassola amb oli fregim la carn i la cabeça d'alls deixant que es dauri
L'ESTUFAT:
800 grs de vedella per estufat
2 cebes
1 pastanagó
20 gr pinyons
Una cabeça d'alls
Aigua, sal i pebre bo.
En una cassola amb oli fregim la carn i la cabeça d'alls deixant que es dauri
i que es begui del tot l'aigua que amollarà.
Li posam la ceba i anam remenant. És molt important que la ceba no es cremi gens,
Li posam la ceba i anam remenant. És molt important que la ceba no es cremi gens,
però estigui ben dauradeta.
Li podem anar afegint els pinyons i el pastanagó trocejats o en monedes.
En estar ben sofregit li afegirem aigua que cobreixi
En estar ben sofregit li afegirem aigua que cobreixi
i ho deixarem coure fins a reduir la salsa fins que just tapi el cul de l'olla.
EL CUS - CUS
½ quilo de cus-cus
1 l d'aigua
Sal, espícies de cus-cus, mantega i pebre bo.
En una olleta posam l'aigua amb un poc de sal al foc.
½ quilo de cus-cus
1 l d'aigua
Sal, espícies de cus-cus, mantega i pebre bo.
En una olleta posam l'aigua amb un poc de sal al foc.
En bullir li tiram el cus-cus, remenam i apagam.
Li posam una cullerada de mantega i espícies de cus-cus i amb una horqueta ho remenam una mica.
Li posam una cullerada de mantega i espícies de cus-cus i amb una horqueta ho remenam una mica.
Ho deixam 3 minuts reposar i que infli i desp´res amb la forqueta
ho batem fins que el gra del cus-cus quedi ben desfet de grums.
Ho posam al fons d'una palangana i li abocam l'estufat per damunt.
Bon profit
Ho posam al fons d'una palangana i li abocam l'estufat per damunt.
Bon profit
CUINAR I GLOSAR TOT ÉS COMENÇAR
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada