Aguiat de pilotes

dilluns, 17 de gener del 2011
Ingredients per a 5 persones:

600 gr de carn capolada mesclada (porc-vedella)
2 ous
4 alls i un feixet de juavert i moraduix fresc
1 kg de patates
4 carxofes
Una ceba grossa
Un pastanagó
Una cabeça d’alls i una nyora
Una tomàtiga de ramallet
4 mongetes tendres o un grapat de pèsols (opcional)
Pances i pinyons
Una llesca de pa integral o multicereal i un poc de llet
Una fulla de llaurer, sal, pebre bo, oli d’oliva

Previs:
Posarem les pances en remull dins un tassó d’aigua mineral.
Posarem a remullar el pa en llet.
Tallarem la ceba com més petita, millor.
Pelarem les patates i les tallarem a cantonets.
Pelarem i tallarem el pastanagó en pessetetes i les mongetes si ni posam.
Arreglarem les carxofes i les tallarem a quatre trossos.
Rallarem la tomàtiga.
Batrem els ous i picarem el juavert i els quatre alls.
En un bol mesclarem la carn capolada amb una picada d'all i julivert,  sal i pebre, i el pa remullat de llet ben escorregut. Ho lligarem acuradament amb els ous batuts. En estar ben mesclat farem les bolletes de carn i les pasarem per farina.


COM FER-HO :

En una paella fregirem les pilotes uns minutets a foc moderat movent la paella perquè rodin i les reservarem.
En una greixonera amb l’oli anterior (colat) posarem la ceba a fregir amb la cabeça d’alls i la nyora sencera fins a que estigui dauradeta.
Hi afegirem poc a poc la tomàtiga, el llaurer, el pastanagó, les mongetes tendres, els pinyons, les carxofes i les patates remenant la mescla.
Quan el liquid vagi absorbint-se hi incorporarem el tassó d’aigua amb les pances i uns minutets més tard la resta de l’aigua “tap no tap”.
Rectificarem de sal i ho deixarem bullir a foc fluix 20 minutets. Mentres tant treurem la nyora i la obrirem per a llevar-li les llavors i la pell i tornarem a posar la popa dins la greixonera.
Incorporarem les pilotes i mesclarem ben alerta de rompre-les.
Deixarem acabar de confitar el guisat i si demana aigua n’hi afegirem un poquet.

GLOSA

Un plat que sigui d’aquí
i que agradi a homes i al·lotes
és s’aguiat de pilotes
que fan devés Marratxí.

SI LO DESEAS PUEDES SOLICITAR ESTA RECETA EN
CASTELLANO, INGLÉS, FRANCÉS, ITALIANO,
HOLANDÉS, BÚLGARO,  ALEMAN o CHINO a :


Mari Nova

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada