Llom amb col

dilluns, 17 de gener del 2011
Ingredients per a 4 persones :

Una col de fulles grosses, 6 a 8 Llibrets de llom, 2 tomàtigues de ramallet, 2 cebes mitjanes,
100 gr de sobrassada, 1 botifarró coent, una cabeça d’alls, pances i pinyons.
Oli d’oliva. Sal, pebre bo, farina i vi blanc o xerés




                                      COM FER-HO:

Posarem sal i pebre a la carn.
Posarem també una olla amb aigua i sal al foc per , quan bulli, apagar i escaldar les fulles de col durant 5 minuts .
Escorrerem la col, li tallarem la part gruixada del tronxo i ho deixarem sobre un paper absorbent.
Anirem ficant dins cada llibret de llom: un pessig de sobrassada, uns trocets de botifarró, unes pances i uns pinyons.
Els embolicarem amb les fulles de col; els enfarinoarem i els fregirem tenint cura que no es cremi l’oli. Els traurem i reservarem.
Amb el mateix oli però en una greixonera de fang plana fregirem la ceba trocejadeta i la cabeça d’alls, i en estar daurada li posarem una fulla de llaurer i la tomàtiga rallada.
Si us agraden els pinyons n’hi podeu posar alguns també a la salsa.
En haver fregit la tomàtiga 5 minuts, hi posarem un tassonet de vi blanc que redueixi uns minuts i després 2 tassons d’aigua.
En bullir hi col·locarem el llom que haviem reservat i ho deixarem acabar de coure a poc foc fins que quedi confitadet (uns 15 minuts remenant molt sovint).
Es serveix calent i pe l’endemà es exquisid.

GLOSA:
Em retà un mes de novembre
Un amic meu que és un sol
A fer-li un sopar d’hivern
Dels que no fan a l’infern
I li vaig fer LLOM AMB COL

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada