SOPES I CREMES

dimecres, 16 de març del 2011
BULLAVESA



INGREDIENTS PER A 6 PERSONES:

200 grs de gambusí mallorquí fresc
Un lluç de 300 grs.
600 grs de morralla preferentment: aranyes, caprojos, etc.
(Es pot substituir per gerret d’art o sigui gerret negre)
Mig cap de rap, aproximadament 800 grams
150 grs de calamar gegant blanc
2 tomàtigues de ramallet, 1 ceba petita, la part verda d’un porro, 2 tronquets prims d’api verd, 1 pastanagó.
Sal gruixada, una tasseta de farina i oli d’oliva.
2 paquets de crostons gust natural.
PICADA: 100 grs d’ametlla torrada, un parell de bolets secs preferentment moixernons catalans i shii take que son bolets xinesos i es venen també secs (Alcampo), 20 brotets de julivert, 4 alls i sal gruixada.
2 botelles d’aigua mineral si pot ser Bezoya.

ORMEJOS:
Una olla de bullir grossa amb fons difusor i tapa, una altra olla no tan grossa,  cullera de fusta maça i morter gros per acabar la picada amb la capoladora elèctrica.


 FORMA DE FER-LA:

  Farem net el peix i després les verdures acuradament.
 Separarem els caps de les gambes i també del lluç i posarem les cues a la gelera, de moment.
Posarem l’olla al foc amb oli i anirem tirant-hi: els caps de les gambes, un minutet després, el cap del lluç i dos minuts després, el cap de rap i la resta de peixos que han de sofregir durant 10 minutets més.
 Hi incorporarem la meitat del julivert, el porro, el pastanagó, la ceba i la tomàtiga i ho anirem sofregint 10 minuts més.
 Passat aquest temps hi posarem 3 l’aigua i ho farem bullir 20 minuts, finalment  rectificarem de sal.

 Picada: Posam al morter un poc de sal gruixada, els alls pelats, les ametlles i els bolets secs i anam picant amb paciència. Quan el brou estigui llest n’hi afegirem un tassó al morter i amb la batedora ho capolarem bé.

 Posarem sal a les gambes i a la cua del lluç trossejada i la passarem per farina.
 A una olla mitjana hi posarem oli i fregirem
l’anterior un poc per tots els costats. Ara hi tirarem el brou colat i també la picada. Deixarem que arranqui el bull i apagarem el foc.

 Reposat 10 minuts, se serveix acompanyat de crostons de pa. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada