Ingredients per a 8 persones
4 peus de porc (tallats d 4 trossos), 2 secrets de porc ibèric (a trocets), 200 gr de pernil serrà a taquets, 3 cebes, 2 tomàtigues de ramallet, 100 gr d’ametlles a trocets i uns pinyons. Una cabeça d’alls, una punta de coent, llaurer, sal, pebre bo, pebre bort i oli d’oliva.
COM FER-HO:
En un recipient amb 1 l . d’aigua mineral posarem a remullar el pernil.
En una olla a pressió posarem a bullir durant 15 minuts els peus de porc amb una punta de pebre coent, sal i una punta de llaurer.
Tallarem le ceba ben petita i en una greixonera amb un raig d’oli la sofregirem amb un poc se sal, pebre bo, pebre bord, la cabeça d’alls i la puntarestant del llaurer.
Quan estigui transparent hi incorporarem les ametlles i pinyons i en tenir la ceba daurada li posarem la carn de porc (secret) que fregeixi i vagi amollant sabor.
Quan la carn agafi color hi posarem la tomàtiga trocejada i baixarem força al foc perquè vagi fent-se.
Quan estigui ben sofregit li posarem el pernil primer els taquets i después d’uns minutets, l’aigua (de remullar el pernil).
Ara agafam els peus de porc i un a un els desossam amb les mans i procuram que cap osset es quedi adherit a la carn. La carn dels peus de porc quedarà molt irregular per+o com que la hem de tallar a trocets molt petits, no passa res. De fet s’acabarà fonent dins la greixonera. En tenir-ho tallat ho incorporam a la greixonera amb poquet foc que vagi coent 10 minutets fins que quedi confitat.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada