Ingredients:
Un quilo de bessons d’ametlla , mig quilo de sucre, una llimona i oli d’oliva suau
Ormetjos:
Una llauna plana
Una paella per a fregir els bessons i una altre per a fer el torró.
Una olla per a escaldar-los
Un ganivet, una rasera o colador
COM FER-HO:
Untem una llauna amb oli.
Amb aigua bullint escaldem els bessons i els deixem en remull fins que no cremin. Els treiem la pell i els reservem.
A la paella amb oli fregim els bessons remenant-los fins que alguns comencin a prendre color de mel. S’han de treure pràcticament sence acabar de daurar perque després s’han de tornar a posar al foc.
Els treiem procurant escórrer el màxim d’oli i els aboquem a una paella neta a on hi incorporarem el sucre. Anirem remenant una bona estona a foc moderat fins que el sucre es torni caramel i els bessons s’acabin de daurar.
Abocarem el torró sobre la llauna untada i ràpidament amb les dues meitats de la llimona anirem pitjant sobre les ametlles per tal de aplanar el caramull fins aconseguir una placa al nostre gust de gruixada. El punt òptim es el més fina possible sense rodols buids.
Al cap d’uns minuts es podrà desferrar de la llauna i trossejar al gust per servir.
Es pot guardar uns dies dins un pot hermètic.
GLOSA
Es herència de padrines
la recepta que aquí us don
només du ametlles i sucre
i una gran dosi d’amor.
Qui endevini de què parlo
haurà guanyat un “tambor”
De consistència dura, prim i de color un poc més fosc que la mel, i senzill d’elaborar, el Tambor d’ametlla és un dels torrons més apreciat a les nostres illes.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada